top of page

SPOMLADI JE DOBRO PREZRAČITI ENERGIJE DOMA

Dom je oaza miru. Pa je res vedno tako?

V energije doma smo "ujeti" kot kocka sestavljanke v celoto. Vse, kar se dogaja prebivalcem doma v energijah, se vtisne tudi v dom. Včasih to malo prezremo.


Prepričana sem, da ste že dobili občutek, ko ste vtopili v prostor, kjer je potekal kakšen prepir, kako goste so energije tam, da bi v njih lahko zarezal.


Kadar so prepiri, ali pa žalost, ali pa kaj drugega doma več let prisotni, to postane kot vzorec, po katerem potem delujemo, ker nas te energije v prostoru dobesedno "pograbijo". Zelo pomembno je, če živite v starih hišah, ali pa stanovanju, kjer je prej živel nekdo drug, da se vse, kar ni vaše, prečisti in sprosti.


Stare stvari, ki niso več uporabne, pa tudi smeti in nepotrebno le ustavlja pretok svežine v domu. Tudi tuje stvari, pa tisto, kar veže na bolečo preteklost. Vse, kar ni uporabno, ali se ne uporablja, ustvarja gostoto.


Smeri neba so pomembne. Vsaka smer namreč v energijah predstavlja določeno področje življenja. Spodaj vam bom napisala več o tem. Pomembni so tudi elementi, da so v ravnovesju.



- S je prostor kariere. Na tem mestu je priporočljiv element vode (vaza z rezanim cvetjem, modra barva, oblike, ki spominjajo na vodo). - SV je energijsko prostor znanja. Tukaj je priporočjiv element zemlje. Lončnice, rjave barve, glineni loncki, kamen). - V je prostor zdravja in družine. Tukaj prevladuje element lesa. Leseni izdelki, zelena barva, rastline, pletene košare). - JV je namenjen energijam financ in blagostanja. Tudi tukaj prevladuje element lesa. - J je povezan z ugledom, kako nas vidijo in sprejemajo drugi. Element tega prostora je ogenj (sveče, oblike, ki spominjajo na ogenj, rumena, rdeča in oranžna barva, slike in fotke družine, portreti..) - JZ je področje partnerstva. Element, ki prevladuje je zemlja. Elementi zemlje in partnerstva (dve lončnici, dve sliki, dvojina) - Z je namenjen energijam novih začetkov in projektov. Povezan je z elementom kovine. Kovinski izdelki, nakit, ogledalo, svečnik..) - SZ je podpora univerzuma. Pripada mu element kovine.


Če so na določenem področju življenja težave, je dobro preveriti tudi na ta način, ali so na pripadajočem prostoru v domu težje energije:

- Stare, neuporabne stvari, za katere ne veste, kam bi jih postavili. - Presežek katerega drugega elementa. - Nered. - Nedokončane stvari. - Je to morda prostor, kjer se najmanj zadržujete in ni pretočen, v njem ni življenja –> rastline. - So tam moteči elementi (darila oseb, s katerimi niste bili ali niste v najboljših odnosih, spominki, ki vas spominjajo na težji dogodek iz preteklosti..) - Omare in predali, v karterih so oblačila ali stvari, ki jih ne uporabljate več.


VAJA 1: -Vedro z vodo in soljo lahko postavite na tisto mesto, kjer čutite, da energije niso najbolj pretočne. Lahko tudi hodnik, ki je središče in izhodišče. Vedro lahko pustite nekaj dni, nato vodo s soljo zamenjate.

VAJA 2: Enako lahko storite z lončkom zemlje.

VAJA 3: Eterično olje sivke.

VAJA 4: Kadila: Sveti les za dvig pozitivnih vibracij in žajbelj za čiščenje negativnih energij v prostoru.

VAJA 5: Zračenje prostorov in dnevna svetloba (odmaknite zaveste in spustite svetlobo v svoj dom).

VAJA6: Rastline prinesejo energijo življenja v prostor (osvežite svoje rastline - pobrišite prah z njih, jih zalijte, odstranite posušene liste).

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page