top of page

Kaj pomeni duhovnost?

Ste že kdaj čutili hrepenenje po nečem globjem in bolj smiselnem v življenju? 
Verjetno smo že vsi slišali za duhovnost, danes je res tako veliko “hitre in instant” duhovnosti in nasvetov za samopomoč. Ljudje gremo težko preko sebe, svojih miselnih vzorcev in tudi tisti, ki že menijo, da veliko vejo, se morajo zgledovati po staremu Sokratu, ki pravi, da “ve, da nič ne ve”. Negativni vplivi vsevednosti so lahko močni.
Skomercializiranost duhovnosti je lahko velika. Včasih je lahko nekaj, kar niti ni tako močno in veliko, kakšna zadeva, prikazana mnogo mogočnejše. Ker brez ognja ni gasilcev. Brez težave ni potrebe po rešitvi. Ne rečem, da stvari niso resnične, še kako! A kljub temu menim, da je treba z mero zdrave pameti pogledati na svet. Takšne in drugačne ideje in prijemi pa lahko mečejo negativno luč na nekaj zelo lepega in prekrijejo čistost in moč sprememb, ki jih duhovost prinaša. 
Pri duhovnosti gre za povezovanje z nečim onkraj nas. Naj bo to vesolje, višja sila ali preprosto naš notranji jaz. Gre za iskanje smisla, ki pogosto presega materialne dobrine ali površne dosežke. Duhovnost ima lahko veliko oblik. Od organizirne religije, do osebne meditacije in refleksije. Cilj pa je vedno enak. Povezati se globjim občutkom resnice in razumevanja. Najti notranji steber, ravnovesje v sebi in notranji mir. Izpopolnjenost v življenju. Biti in zaživeti resnično. Se poravnati s seboj, s svojim telesom in hkrati z nečim večjim od nas. Lažje krmaritit skozi življenske izzive. 
Če čutite željo po duhovnosti, vas spodbujam, da jo raziščete naprej. Berite knjige, obiščite delavnice in izobraževanja. Pogovarjajte se z ljudmi, ki so doživeli duhovno rast. Tako veliko je znanja! Karkoli je potrebno, da vam pomaga najti svojo pot. Zapomnite si, da je duhovnost osebno potovanje in ni ene prave poti, da se tega lotite. Zato sledite svojemu srcu, zaupajte notranji presoji in intuiciji. Karkoli spodbuja strah, nestrpnost, ali pa vam daje občutek manjvrednosti, je rdeči klicaj. Sledite tistemu, kar vas osrečuje in kjer se počutite dobro. Tega pa je veliko!  

32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page